Jeroen Bense

Leerkracht basisonderwijs, hartcoherentie coach en integraal leefstijl & vitaliteitscoach i.o.

‘Dat is zulke waardevolle informatie, dat zou verplicht moeten worden op alle scholen’, is een uitspraak die ik regelmatig hoor. Dat gaan we dus ook doen!
Van jongs af aan leren over levenskunst, dat is wat ik als leerkracht PO ieder kind gun.

De 10 jaar dat ik nu werkzaam ben in het basisonderwijs heb ik ontdekt dat er veel focus ligt op prestaties, Cito scores en cognitie. Het valt mij op dat ons onderwijs vooral gericht is op kennis opdoen, maar in mijn optiek is dit een te eenzijdige benadering en draait het tegenwoordig veel meer om vaardigheden.

De zogenaamde ‘soft skills’ zijn onmisbaar voor kinderen in hun verdere leven, zowel professioneel als voor hun eigen welzijn. De techniek snelt ons vooruit, we bereiden kinderen voor op banen waarvan we nu nog niet weten dat ze bestaan, maar de skills die we daarbij nodig hebben zijn toch de vaardigheden die meer gericht zijn op het hart i.p.v. de hersenen. Creativiteit, empathisch vermogen, verbeeldingskracht en emotieregulatie zijn hier voorbeelden van.

Een emotieschrift moet in mijn optiek net zo normaal worden als een taal en rekenschrift vanaf nu.

Gezien het belang van deze lessen ben ik begonnen met het ontwikkelen en in praktijk brengen van lessen levenskunst voor kinderen van 9-12 jaar.

Het is tijd om kinderen te helpen om de beste versie te worden die ze zelf willen zijn.

Ik leer je graag meer over levenskunst voor kinderen en de inzichten die ik ga opdoen bij mijn opleiding tot leefstijl en vitaliteitscoach.

Nieuwste inzichten van Jeroen

Word gratis member van Your Brain Balance

[pmpro_signup]

Wanneer jij de werking van je brein goed leert begrijpen en je als mens blijft ontwikkelen, kun je het leven creëren dat écht bij je past en dat jou gelukkig maakt. Word nu member en verrijk jezelf met diepgaande kennis en inzichten over de belangrijkste tool in jouw ichaam. Voeg je bij tal van leergierige, nieuwsgierige en kritische denkers en aanpakkers in de Your Brain Balance Community.