Hét breinkennis- en inspiratieplatform van Nederland

Your Brain Balance is het allereerste Nederlandse kennis- en inspiratieplatform voor je brein. Bij ons leer je op een toegankelijke manier over de werking van je eigen hersenen. Dagelijks inspireren wij je met leuke breinweetjes en praktische tips voor een gelukkiger en gezonder leven. Zo kun je vastgeroeste gewoonten doorbreken en til jij je persoonlijke groei naar een volgend niveau.

Video afspelen

Alles draait om jouw breinbalans

De moderne wereld beweegt sneller dan het menselijk brein kan bijbenen. Zeker met alle veranderingen in voeding, maatschappij en levensstijl van nu. Veel opkomende problemen zoals overgewicht, angsten, burn-outs, depressies en andere westerse ziektes vinden hun oorsprong in een overbelast brein dat uit balans is.

Op school leren we weinig over de werking van ons eigen brein. Toch heeft niets anders zo’n grote invloed op ons leven. We zijn fysiek, emotioneel en mentaal voor een heel groot deel ons brein. Is er sprake van een disbalans in de hersenen, dan uit zich dit in een disbalans in ons leven.

Jouw dromen binnen handbereik

Bij Your Brain Balance draait daarom alles om het hervinden van deze balans. Ontdek hoe je jouw eigen brein kunt herprogrammeren en zo enorme stappen kunt zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Doorbreek al je zelf opgelegde grenzen en leef het leven van je dromen.

De tijd om te veranderen is nu

Nooit eerder in de geschiedenis hadden we als mensheid te maken met zoveel breingerelateerde problemen. Als we niet snel wat met onze hersenen en biologische systeem gaan doen, zullen we zowel fysiek als mentaal steeds zieker worden.

De oplossing ligt niet in short term fixes zoals medicijnen, maar in preventieve zorg voor jezelf en je eigen brein.

Gelukkig hebben we tegenwoordig meer dan ooit kennis van onze interne processen en de werking van de hersenen. De beste tijd om te veranderen is dan ook nu!

Leren over jezelf is leuk

De content en cursussen op Your Brain Balance maken het leuk en makkelijk om inzicht te krijgen in je eigen hersenen, denken en handelen. 

Met inspirerende blogs, recepten, video’s, vlogs en podcasts blijf je jezelf continu ontwikkelen en bereik je je volle potentieel op alle vlakken van het leven. 

Je kunt kiezen uit korte en lange content, opgedeeld in hapklare brokjes. Zo bepaal je helemaal zelf of je laagdrempelig of juist diepgravend wilt leren. 

Hieronder zie je de belangrijke themawaarover jij meer kunt leren: 

Your Brain Balance thema's

Breinkennis-rondje
BREINKENNIS
Brainfood
Brain food
Beweging
BEWEGING
Slaap
SLAAP
Stress
STRESS
Relax
RELAX
Kids
KIDS

Ontmoet de Your Brain Balance Experts

Voor het beste resultaat werkt Your Brain Balance met experts op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld op het vlak van de neurowetenschap, slaap, meditatie, voeding, beweging, psychologie en nog veel meer. Regelmatig delen onze experts in begrijpelijke taal de laatste kennis uit hun eigen vakgebied. Zo versterken zij niet alleen elkaar, maar ook jou met waardevolle nieuwe inzichten.

Over oprichter Charlotte Labee

Drijvende kracht achter Your Brain Balance is Charlotte Labee. Na een periode van tegenslagen en heftige burn-outklachten, veranderde zij haar manier van eten en leven. Het toepassen van de kennis die ze vergaarde over de hersenen, zorgde dat al haar gezondheidsklachten verdwenen. Hierdoor staat ze inmiddels weer positief en bruisend van energie in het leven.

Charlotte volgt de laatste inzichten in de neurowetenschap en orthomoleculaire geneeskunde op de voet en heeft een aanpak ontwikkeld die mensen helpt om uit hun vaste, bestaande patronen te komen.

Inmiddels is Charlotte uitgegroeid tot bekend Brain Balance expert, spreker, (bedrijfs)coach en auteur. Eerder schreef ze de boeken Brain Balance en Brain Food, die positief werden ontvangen.

Word onderdeel van een sterk groeiende community

[pmpro_signup]

De Your Brain Balance Community bestaat uit tal van leergierige, nieuwsgierige en kritische denkers. Maar belangrijker nog: we zijn aanpakkers. We passen onze kennis en inzichten over het brein toe om het leven elke dag een stapje beter te maken.  

Ons doel? Meer energie, geluk, liefde en gezondheid. Voor onszelf, maar zeker ook voor de generaties na ons. Doe ook mee en zet je in voor een betere versie van jezelf en een betere wereld! Word nu gratis member.