Petra van der Zwan

Leefstijlcoach, trainer & adviseur voor de gezondheid van Mens & Organisatie

Mijn naam is Petra van der Zwan en heb zojuist mijn opleiding voor coach Leefstijl & Vitaliteit afgerond. Hiermee heb ik eindelijk de stap gezet die ik al jaren wilde zetten, mijn eerste stap op weg om Nederland gezonder te maken want ik ben van mening dat we daar niet al te lang mee moeten wachten.

Na mijn middelbare schooltijd ben ik naar de HAS Hogeschool gegaan en heb daar een studie Levensmiddelentechnologie gevolgd en succesvol afgerond. Ik was toen al heel geïnteresseerd in voeding. Het was een pittige technische opleiding waarin het produceren en controleren van voeding centraal stond. Na wat jaren werkervaring begon ik me steeds meer te interesseren voor wat voeding voor invloed heeft op de menselijke gezondheid. Met een baan in de farmaceutische sector ontdekte ik mijn echte passie. De medische wetenschap fascineerde me enorm, het was aan mij om ervoor te zorgen dat artsen de medicatie voor gingen schrijven voor mensen die ziek waren op basis van studieresultaten. Het was een keiharde wereld waar nog steeds veel geld verdiend wordt en dat aspect paste niet bij mij. Ik stapte toen de zorgsector in, begon een eigen bedrijf en als organisatieadviseur met tandartspraktijken als doelgroep. Ik heb heel veel geleerd en ben trots op het feit dat ik als eigenaar van een adviesbureau succesvol was en dit gewoon deed, hoe spannend het ook was. Met het geven van trainingen, het begeleiden van projecten en adviestrajecten hielp ik de vele praktijken met het verlenen van betere zorg. 

Na 13 jaar zag ik geen uitdaging meer in mijn werk en de pandemie kwam net op tijd om te beseffen dat het menselijk lichaam en de medische wetenschap mijn thuis waren. Leergierig van aard kwam de studie voor leefstijlcoach voorbij en de holistische visie sprak me aan. Lichaam en geest zijn één en ik geloof steeds meer in het feit dat voorkomen zoveel beter is dan genezen. Mijn coachopleiding profileert zich met de slogan ‘Van pillen naar preventie’ en dat is letterlijk het pad dat ik heb bewandeld. Als organisatieadviseur heb ik veel artikelen geschreven voor vakbladen, mijn kennis deel ik ook heel graag op deze manier. 

Het menselijk brein zie ik als de motor van ons lichaam, de basis voor onze gezondheid en functioneren. De hersenen zijn zo complex en ingenieus dat ik het geweldig vind om hierover te schrijven op dit platform. Your Brain Balance vind ik een prachtig platform om mensen een kijkje te geven onder onze hersenpan en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.   

Nieuwste inzichten van Petra

Word gratis member van Your Brain Balance

[pmpro_signup]

Wanneer jij de werking van je brein goed leert begrijpen en je als mens blijft ontwikkelen, kun je het leven creëren dat écht bij je past en dat jou gelukkig maakt. Word nu member en verrijk jezelf met diepgaande kennis en inzichten over de belangrijkste tool in jouw ichaam. Voeg je bij tal van leergierige, nieuwsgierige en kritische denkers en aanpakkers in de Your Brain Balance Community.