David Samwel

Schrijver en ervaringsdeskundige anorexia

Mijn naam is David Samwel en ik ben schrijver. Als baby ben ik te vondeling gelegd op de trappen van een tempel in Zuid-Thailand. Twee jaar later ben ik—onthecht en ondervoed—geadopteerd door Nederlandse ouders. Ook al gaven zij me een gelukkige jeugd; de damage was done. Van jongs af aan heb ik geworsteld met wie ik wilde zijn en waar ik thuishoorde. Algauw sloeg dit over op mijn voeding: ik at niet meer. Als ik dan nergens controle over had, dan wilde ik tenminste controle uitoefenen over mijn lichaam. En zo ontwikkelde ik anorexia.

 

In mijn debuut Sterk als een leeuw vertel ik over mijn worsteling met mijn eetstoornis en mijn adoptieverleden, en beschrijf ik mijn zoektocht naar mijn identiteit. Wat is het effect van ondervoeding op een kind, en kan dat later in je leven nog gevolgen hebben? En hoe ga je om met iets als je identiteit, als je van meet af aan al met 1-0 achter hebt gestaan?

 

Ik ben een verhalenverteller. Door mijn verhaal met de wereld te delen, probeer ik als ervaringsdeskundige deze heftige onderwerpen samen met jullie uit de taboesfeer halen. Ik geloof in verhalen: door te praten over wat mijn eetstoornis met me deed, maar ook met de mensen om mij heen, en door ervaringen te delen over mijn adoptieverleden en mijn zoektocht naar identiteit, wil ik andere mensen die met zichzelf worstelen helpen. Dat is de kracht van verhalen.

Nieuwste inzichten van David

Word gratis member van Your Brain Balance

[pmpro_signup]

Wanneer jij de werking van je brein goed leert begrijpen en je als mens blijft ontwikkelen, kun je het leven creëren dat écht bij je past en dat jou gelukkig maakt. Word nu member en verrijk jezelf met diepgaande kennis en inzichten over de belangrijkste tool in jouw ichaam. Voeg je bij tal van leergierige, nieuwsgierige en kritische denkers en aanpakkers in de Your Brain Balance Community.