Ewelina de Groot

Socioloog (MSc) & Kinderslaapcoach (Gentle Sleep Coach)

Mijn naam is Ewelina de Groot. Ik ben Socioloog, Gentle Sleep Coach® voor baby’s en jonge kinderen tot 6 jaar en heb achtergrond in maatschappelijk werk. Ik woon in Utrecht. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe zwaar de combinatie van ouderschap, verantwoordelijke baan en druk sociaal leven is. En als je kinderen niet goed slapen, geeft dat extra druk. Ik heb diverse methoden en goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd om mijn kinderen goed te leren slapen. Maar het laten huilen voelde nooit goed.

Gentle sleep coaching kwam toen op mijn pad en ik richtte Eindelijk Slapen op. In mijn praktijk werk ik samen met andere gecertificeerde slaapcoaches en tevens orthopedagogen. De combinatie van onze kennis, wetenschappelijke achtergrond en onze ervaring met het werken met gezinnen zorgt voor kwalitatieve dienstverlening.
 
Als socioloog maak ik taboe’s rondom het slecht slapen van jonge kinderen bespreekbaar. Iedere ouder loopt tegen dezelfde onzekerheden aan. Ondanks dat een kwart van de ouders slaapproblemen ervaart bij hun kinderen, merk ik dat ouders die in mijn praktijk komen op veel onbegrip vanuit hun omgeving stuiten. Ook zet ik mij in om responsieve en sensitieve aanpak voor slaapproblemen onder aandacht te brengen.

Inmiddels worden we vaker gevraagd om bijdrage te leveren in de (landelijke) media. 

Het platform van Your Brain Balance geeft mij de kans om nog meer ouders te bereiken en onze wetenschappelijke kennis te delen én om te helpen aan meer slaap en aan meer vertrouwen. Veel zin in!

Maak kennis met Ewelina

Nieuwste inzichten van Ewelina

Word member van Your Brain Balance

[pmpro_signup]

Wanneer jij de werking van je brein goed leert begrijpen en je als mens blijft ontwikkelen, kun je het leven creëren dat écht bij je past en dat jou gelukkig maakt. Word nu member en verrijk jezelf met diepgaande kennis en inzichten over de belangrijkste tool in jouw ichaam. Voeg je bij tal van leergierige, nieuwsgierige en kritische denkers en aanpakkers in de Your Brain Balance Community.